Trimo Macedonia
LinkedInEnglishКонтактПочетнаЗголеми проред на редовиЗголеми фонтИспечати
Актуелно
Тримо избран за официјален партнер на Центарот на Мекларен Технологија Тримо е една од водечките компании за фасадни решенија во Европа ...
ArtMe - Награда за најдобра технологија Требње, 17-ти март 2010- ArtMe е победник на натпреварот- “ Награда за на...

Трговската комора од Долењска и Бела Крајина го наградија Тримо со нивната “Златна награда“ за Qbiss by Trimo

Требње, 3 јуни 2010 – Денес, трговската комора од Долењска и Бела Крајина (ЦЦДБК) се домаќини на “Награди за иновација“ за 2009 во Оточец. Тримо доби Златна Награда за неговиот проект Qbiss by Trimo. Базирано на критериумот за инвентивност, деловни резултати и предности- одржливиот аспект на иновацијата- и аспектот за животна средина, 6-члениот комитет за евалуација на иновации кој функционира во рамките на Секцијата за Квалитет и Иновација, одлучи да награди 7 предлози со златни награди, 11 со сребрени, 7 со бронзени и 3 предлози добија заслуги за учество.

Qbiss by Trimo, модуларниот фасаден систем од Тримо, доби Златна Награда. Другите вклучени добитници на злато се: Адриа, Мобил, Колпа, Крка и Логинг.

ЦЦДБК најдобрите 6 иновации ќе ги испрати на натпреварот на Трговската комора, каде иноваторите ќе се натпреваруваат за повисоки признанија во државата. 

“Оваа година, третиот повик за аплицирање прими рекорден број на апликанти, што покажува позитивен став на компаниите за докажување и иновации, не само во производствениот процес туку и во производите; 16 компании поднесоа 28 иновативни предлози; минатата година имаше само 9 предлози“ , нагласи ЦЦДБК."