Trimo Macedonia
LinkedInEnglishКонтактПочетнаЗголеми проред на редовиЗголеми фонтИспечати
Актуелно
Тримо избран за официјален партнер на Центарот на Мекларен Технологија Тримо е една од водечките компании за фасадни решенија во Европа ...
ArtMe - Награда за најдобра технологија Требње, 17-ти март 2010- ArtMe е победник на натпреварот- “ Награда за на...

Тримо избран за официјален партнер на Центарот на Мекларен Технологија

Тримо е една од водечките компании за фасадни решенија во Европа која е избрана од Мекларен да биде негов официјален партнер кој ке ги вградува последните иновативни Qbiss решенија во Мекларен новиот Фостер и Партнери производствен центар каде ке се произведуваат спортски коли со високи перформанси, МП4-12Ц. Партнерството е совршена комбинација маѓу двете компании кои постојано се стремат да ги прошират границите на иновации и технологија, да произведат висок квалитет на производи кои треба да се дефинираат како „најдобри„

Qbiss One системот од Тримо ги отелотворува идеите, се стреми кон естетски и прецизиен инженеринг, обезбедува лесно спојување на формите и функционалноста. Квалитетот кон кој се стреми Мекларен а кој го споделуваат двете компании е гаранција за раст и успех.
Qbiss One од Тримо, екстензивно ке се употреби како за внатрешна така и за надворешна фасада на 32.000 м2, ₤ 40 милиони Фостер и Партнери фабрика за производство на нови спортски автомобили со високи перформанси МП4-12Ц.Рон Денис,
Извршниот претседател на Мекларен групацијата и Мекларен Аутомотив, рече: „ Како една организација која има пуштено корени во дисциплина на Формула еден терките, Мекларен има брзорастечко темпо.
Беше задоволство да се работи со партнер од калибарот на Тримо кој што ја споделува таа филозофија на брзо работење без ризик со цел да се добие финален производ кој ги задоволува и надминува и највисоките стандарди„

Qbiss One фасадата од Тримо за внатрешна и надворешна МПЦ претставува силен визуелен ефект и е показател за едно инженеринг претпријатие од светска класа кое секогаш се стреми кон највисоки перформанси и е во можност сето тоа секогаш паралелно да го вгради во животната средина„

Татјана Финк, извршниот директор на Тримо, коментирајки го партнерството, рече: „Тримо е глобален бренд, како и Мекларен и за да стане официјален партнер не е само до производот туку многу повеќе е она што производите претставуваат во однос на перформансите и квалитетот.
Заедничкиот бизнис, културата кон иновации, креативноста и енергијата е она што не прави и самите најдобри во однос на она што го правиме и што не води кон постојани успеси„.
Татјана Финк додаде: „ Победа прку тимска работа, соработка и воспостваување на долгорочни односи е она за што Тримо се залага и нешто што може да се разие понатаму преку нашето партнерство со Мекларен„